(VIDEO) Dženan Lončarević predstavio spot “Ako pitaš”

0
276

Dženan Lončarević danas je objavio spot za novu pjesmu “Ako pitaš” koja je nastavak njegovog hita “Piješ, sine”.

Tekst za kompoziciju su napisali Mirjana Dević i Joca Savić, dok je autor muzike Antonis Vardis.

Spot za pjesmu je radio bh. reditelj sa adresom u Švicarskoj Haris Dubica, koji je bio zadužen i za Dženanov posljednji videozapis za pjesmu “Piješ, sine“.

“Ono što ja želim, želi i publika, a to je da čuje jednu novu emociju. Tu je nastavak svega što smo ispričali u pjesmi ‘Piješ, sine’. Haris Dubica se potrudio da to prenese preko videozapisa. Prvi put sam obradio pjesmu iz Grčke i bilo je dosta pozitivnih komentara nakon što smo objavili trailer. U spotu glavni junak ostaje u selu, a njegova velika ljubav odlazi u Sarajevo gdje se udaje za čovjeka kojeg su joj odabrali. Pošto ga na selu sve podsjeća na nju i on kreće u grad. Usput je sreo mene i dovezao sam ga do Sarajeva, a potom i zaposlio kao konobara u restoranu u kojem nastupam kao pjevač amater. Nastavak spota donosi dosta zanimljivih detalja i sigurno da ga vrijedi pogledati i poslušati pjesmu “Ako pitaš”, kaže Lončarević.

U ovoj sedmici Dženana očekuju i dva nastupa u BiH. Naime, najprije će sutra nastupiti na Sedmom dječijem festivalu u zeničkoj Areni, a dan poslije na rođendanskom slavlju robne kuće Tuzlanka u Tuzli.

“U Areni na Dječijem festivalu nastupit će i Ilma Karahmet koja divno pjeva”, ističe pjevač.