Mirza Šoljanin oženio Merimu Džeko

Svadba Merime Džeko, sestre nogometne zvijezde Edina Džeke, i mladog pjevača Mirze Šoljanina već danima je top-tema u Sjenici, rodnom gradu pobjednika treće sezone “Hayatovog” šoua “Zvijezda možeš biti ti”, ali i u našoj zemlji.

Vjenčanje ovog mladog para održano je sinoć u hotelu “Borići”, a za ovu priliku rezervirani su kompletni kapaciteti ovog ugostiteljskog objekta – restoran za svadbeno veselje, kao i hotelski dio sa sobama, u kojem su smještene brojne zvanice.

Oni su nekoliko sati prije samog vjenčanja Mirze i Merime, koje su Sjeničani prozvali vjenčanjem decenije, pristali ekskluzivno da se fotografiraju za “Dnevni avaz”.

“Stvarno nismo željeli da od našeg vjenčanja pravimo neku veliku pompu. Želimo da to bude dan u životu koji ćemo podijeliti sa svojim najbližim”, rekao nam je Mirza Šoljanin, koji je s kumom Edijem Muslićem žurio da dočeka brojne zvanice iz cijele Srbije, ali i BiH.

Na svadbu je pozvano 400 zvanica, a mladenci ništa nisu željeli prepustiti slučaju, tako da su za kompletnu organizaciju vjenčanja i zabave angažirali jednu sarajevsku agenciju. Kako saznajemo, u petak su se Merima i Mirza šerijatski vjenčali u džamiji Sultanije Valide, i to u prisustvu najuže rodbine.

Jučer je u Sjenicu na vjenčanje Džekine sestre stigla i Amra Silajdžić.

Naša nogometna zvijezda Edin Džeko zajedno s roditeljima Midhatom i Belmom u Sjenicu je stigao već u četvrtak, a njegov zet je bio odličan domaćin tako da ga je upoznao s ljepotama svog rodnog grada.

Oni su u četvrtak navečer u kafe-piceriji “Viva” zajedno gledali utakmicu polufinala EP-a u Poljskoj i Ukrajini između Njemačke i Italije, a naša nogometna zvijezda navijala je za “Elf”. Džeko je bio na meti brojnih fanova koji su željeli da se fotografiraju s njim ili dobiju autogram.

 Izvor: Avaz.ba

Photobucket

facebook komentari:

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *