Jugoslovenska radio-televizija online

Jugoslovenska radio-televizija (JRT) uskoro će početi emitiranje programa putem interneta – privremeno će funkcionirati kao radio, da bi kasnije krenula i kao televizija.

“Nadamo se da ste željni dobrog, starog JRT-a!”, navodi se u poruci pokretača ove televizije koju su ostavili na službenoj “Facebook” stranici.

Pokretači JRT-a nisu ostaci bivšeg televizijskog sustava, već grupa mladih entuzijasta koji žele “vratiti barem nešto od propale Jugoslavije”.

Trenutno je otvoren natječaj za volonterski rad na JRT-u, a traže se dopisnici iz Sarajeva, Beograda, Zagreba, Ljubljane, Podgorice, Skoplja, Prištine i Novog Sada.

JRT je funkcionirao sve do 1990. godine, a unutar te televizije bilo je šest republičkih i dva pokrajinska RTV centra – RTV Sarajevo, RTV LJubljana, Radio-televizija Zagreb, RTV Beograd, RTV Skoplje, RTV Titograd, te RTV Novi Sad i RTV Priština.

Izvor: poskok.info

facebook komentari:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>