Vječna ljubav: Izgubili su sve, ali zadržali su jedno drugo…

217
Foto: Printscreen

Ljubav ne poznaje granice i kad se treba suprotstaviti svim problemima – najjača je. Ovaj primjer iz Sirije to i dokazuje. Stariji bračni par izgubio je sve u građanskom ratu – djeca su im nestala, nemaju krov nad glavom, ali vole se kao prvog dana. Ahmed (90) i Khadijah (75) u braku su već 65 godina, a upoznali su se preko svojih očeva.

“Bila sam mlada djevojka koja nije razumjela što brak predstavlja. Ja nisam znala njega, on nije znao mene… “, priča Khadijah.

Unatoč njenoj mladosti i činjenici da su bili stranci kad su se vjenčali, uvijek su se voljeli i voljet će se. Nakon izbijanja rata u Siriji, par je bio prisiljen napustiti dom i preseliti se u izbjeglički kamp zbog bombaških napada. Ne znaju do kad će to trajati i hoće li uopšte izaći živi…

Everlasting Love

65 years of marriage and even war could not separate them.Have your tissues ready. This is the heartbreaking story of Ahmed and Khadijah who live in war-torn Syria. To donate, go to www.HelpForSyria.com#HumansOfSyriaDISCLAIMER: Spotlight Syria reserves the rights to the content shown. The content is only exclusive to Spotlight Syria. We do not endorse any other platform or organisation who are using our material to fundraise. They do not have access to the families in the video nor are they affiliated with Spotlight Syria. Our partner organisation is Al-Fatiha Global which is a UK registered charity who facilitate the monetary aspect with its donation policy to ensure we provide the required support to the families & children.

Posted by Spotlight Syria on Saturday, May 13, 2017

Život u kampu je težak, bez dovoljno hrane i vode, a siromaštvo i tuga prisutni su kod svih. Ahmed i Khadijah ne znaju gdje su im djeca, pa čak ni ako su još uopšte živa. Video je objavljen na Facebooku, a podijeljen je više od 30 hiljada puta. Korisnici im žele sve najbolje i mole se za njih.

“Bolje da smo umrli prije nego nam se ovo dogodilo. Sada nemamo nikoga i sve je u Božjim rukama”, kroz suze jeca Khadijah. Njen 15 godina stariji suprug nadovezao se u plakanju, a ne preostaje im ništa drugo nego stisnuti zube i izdržati do krajnjih granica…

Izvor: 24.sata.hr