Saudijska Arabija gradi divovski “grad zabave”

228

Saudijska Arabija pokrenut će 2018. izgradnju divovskog “grada zabave” zahvaljujući lokalnim i stranim ulaganjima u okviru projekta raznolikosti privrede zemlje koja jako ovisi o nafti, najavio je kraljev sin i drugi u nasljednom redu.

Zona jugozapadno od glavnog grada Saudijske Arabije Rijada ugostit će “najveći kulturni, sportski i zabavni grad u kraljevini”, izjavio je sin kralja i ministar odbrane Muhamed bin Salman kojega citira službena novinska agencija Spa.

“Jedinstven u svijetu, grad zabave imat će površinu od 334 četvorna kilometra”, dodao je on, što odgovara približno triput površini Pariza.

Grad će nuditi “brižno odabrane kvalitetne aktivnosti”, među kojima safari i divovski zabavni park, kazao je Bin Salman.

Ugostit će i sportska takmičenja i automobilske utrke. Obuhvaćat će i restorane i hotele kako bi privukao turiste u ono što je nazvao “središtem futurističkih avantura”.

Kamen-temeljac grada zabave položit će se 2018, a projekt će se službeno inaugurirati 2020. Javni investicijski fond kojim predsjedava bit će glavni ulagač pored “elite velikih lokalnih i stranih ulagača”.

Izvor: Agencije / Al JAzeera