IUNP i profesorica Bisera Suljić-Boškailo na spektakularnom otvaranju Serbia Fashion Weeka

351
Foto: Facebook/serbiafashionweek

Na otvaranju jednog od najvećih događaja u svijetu mode u Srbiji, Serbia Fashion Week-a u Novom Sadu, u ponedjeljak, 24. aprila učestvovao je i Internacionalni univerzitet iz Novog Pazara sa profesoricom Biserom Suljić-Boškailo, a među manekenima našla se i novopazarka Almasa Redžepefendić koja je nosila jednu od njenih kreacija.

Pored novog izuma “ŠALINE” koje u sastavni dio haljina (spoj sandzacke kulture i setske visoke mode), na haljinama su bili naslikani detalji koji su nosili poruku “Ikre” – UČI, koje je pored Bisere slikala i profesorica Internacionalnog univerziteta dr. Nurudina Agović.

Foto: Facebook/serbiafashionweek

Serbia Fashion Week priredio je pravi spektakl na glavnom novosadskom šetalištu. Defileom 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih i domaćih dizajnera, simboličnim puštanjem balona uz muzičku pratnju ovogodišnje predstavnice Srbije na takmičenju za pesmu Evrovizije Tijane Bogićević, kao i veličanstvenim nastupom Simfonijskog orkestra NS2021 i muzičara Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima, svečano je otvoren internacionalni festival mode i dizajna Serbia Fashion Week.

Foto: Facebook/serbiafashionweek

Serbia Fashion Week je pomerio granice organizujući najveći skup manekena na jednom mestu i jednoj modnoj pisti u Evropi, ako izuzmemo događaje velikih modnih kuća kao što su Dior, Channel i drugi. Glavnim šetalištem novosadske Zmaj Jovine ulice upriličeno je otvaranje za sve Novosađane i brojne inostrane posetioce, među kojima su bili i prestižni mediji iz Evrope, Amerike i Azije, te će ova, po svmu specijalna slika Novog Sada, obići ceo svet.

Foto: Facebook/serbiafashionweek

Fantastična atmosfera i potpuno neuobičajen izgled glavne novosadske ulice učinili su da Novi Sad stoji rame uz rame sa najvećim svetskim prestonicama mode. Inostrani gosti i mediji su se jednoglasno složili da je spektakl otvaranja pozicionirao Serbia Fashion Week visoko na lestvici modnih događaja Evrope, dok ni Novosađani nisu krili svoje oduševljenje okupivši se u velikom broju duž cijele ulice.

Foto: Facebook/serbiafashionweek

Prijatno aprilsko veče svojim modelima uljepšala su neka od najznačanijih svetskih modnih imena kao što su Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Nemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Bijonse, Kejt Mos i druge, Miro Mišljen iz Španije, Aidar Khan iz Kazahstana, dizajneri iz regiona – Izabela Kečan iz Hrvatske, Sanja Veličković iz Slovenije, Bisera Suljić-Boškailo, Dejana Lukić-Madam Maya iz Crne Gore, kao i brojni poznati dizajneri iz Srbije među kojima su Zvonko Marković, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Marija Šabić, Snežana Dakić, Lepa couture, Danijela Božić, Suzana Perić, Aleksandar Gavrić i mnogi drugi. Zvuci filmske muzike u sjajnom izvođenju simfonijskog orkestra NS2021 orili su se Zmaj Jovinom ulicom tokom trajanja celog programa, a mnogi su prvi put imali priliku da čuju uživo i pesmu kojom će Tijana Bogićević predstaviti našu zemlju na Evroviziji. Energičan nastup Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima označio je kraj svečanog otvaranja, kada je velika pista zablistala svim prisutnim manekenima i dizajnerima.