Zukorlić poput Šojića: Demantuje vijesti o atentatu sa anonimnog portala!

0
290

Da su Stranka pravde i pomirenja (SPP) i njen lider Muamer Zukorlić duboko dezorijentisani i uzdrmani nakon promjene stranačkog naziva govori činjenica da je ova partija danas demantovala lažnu vijest o atentatu na Zukorlića objavljenu na potpuno anonimnom i marginalnom portalu (omiljeniportal.com), koja je par sati nakon objavljivanja i obrisana sa istog.

Sve ovo dešava se nakon promjene naziva stranke i brisanja pojmova “bošnjačka” i “Sandžak”, što je loše primljeno kod članstva, a i nakon otrkića da je potpredsjednik Zukorlićeve stranke mason i malteški vitez.

Valja podsjetiti da je Zukorlić zasigurno, pored Aleksandra Vučića, čovjek koji je imao najviše nepostojećih atentata na Balkanu.

Očito da je ovaj spin Zukorliću dobrodošao iz nekoliko razloga. Kao prvo, pokušao je dobiti dodatnog medijskog prostora, jer je poznato da kada god njemu ponestane medijske pažnje ili kada je potrebno skrenuti priču sa neke po njega bolne teme, onda se u medijima pojavljuju priče o navodnim atentatima na njega.

Kao drugo, lažna vijest na sasvim anonimnom portalu poslužila mu je kao povod za ponovno izigravanje ugroženosti, ovoga puta navodno zbog akcije protiv kladionica i kockarnica koju njegova partija sprovodi ovih dana u Novom Pazaru, mjerenjem njihove udaljenosti od obrazovnih i vjerskih institucija.

Izgleda da je u nedostatku realne opasnosti bilo potrebno istu vještački stvoriti da bi se u javnosti stekao utisak da su vlasnici kladionica i kockarnica i “stvarni organizatori ovog kriminalnog djelovanja”, kako to navodi SPP u demantiju vijesti o atentatu na Zukorlića, navodno uznemirini zbog perfomansa ove stranke na ulicama Novog Pazara.

Cijelom ujdurmom sa demantijem izišljene vijesti o navodnom atentatu, Zukorlić se javnosti želi predstaviti kao istinski borac protiv kriminala i sugerirati njegova ugroženost od strane političkih protivnika, koje, kako to bivši muftija želi predstaviti, “brine političko napredovanje SPP-a na čelu sa njim”.

Ključna rečenica u demantiju Zukorlićeve partije najjasnije otkriva stvarne motive reakcije SPP-a na izmišljenu vijest o atentatu na njihovog lidera.

“Objavljivanje ove informacije treba shvatiti kao otvorenu prijetnju od strane političko-kriminalnih krugova koje političko napredovanje SPP na čelu sa predsjednikom Zukorlićem ovime ugrožava”, navodi se u demantiju SPP-a.

Ako je vjerovati Zukorliću, “zabrinuti” političko-kriminalni krugovi nemaju drugih načina da mu zaprijete, pa se oglašavaju preko totalno neafirmisanog i nepoznatog portala.