Zukorlić izbezumljen, na Facebooku izvrijeđao muftiju Halitovića

0
346

Bivši muftija Muamer Zukorlić izbezumljen izborom svog nekadašnjeg pomoćnika Senada ef. Halitovića za muftiju sandžačkog oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu izvrijeđavši čovjeka koji je bio uz njega prilikom podjele Islamske zajednice 2007. godine, ali nije htio da bude klimoglavac na mjestu sandžačkog muftije.

Sadašnji političar i vjerna podrška režima Aleksandra Vučića, iako to nije njegov manir, imenom i prezimenom je prozvao i izvrijeđao alima i imama Senada ef. Halitovića.

Foto: Medin Halilović

Zukorlićev Facebook status, koji prenosimo u cjelini, zapravo samo govori u kakvoj su panici on i efendije njegove privatne IZ:

“Senad Halitović je samo još jedna karikatura u rukama istih struktura koje su 2007.organizovale neuspješnu agresiju na Iskamsku zajednicu a koje poslije dvanaest godina ne mogu skriti nervozu jer iako raspolažu državnim mehanizmima nisu uspjele u svojoj nečasnoj nakani. Sva ova lakrdija u Tutinu je samo potvrdila da su izdajnici i munafici uvijek na istoj strani i da su licemjeri u konačnici izdajnici.

Naš odgovor treba da bude rad na kvalitetu i zbijenosti našega saffa.
Nastavimo još odlučnije u odbrani jedinog ostrva vjerske,misaone i opće ljudske slobode”, napisao je Muamer Zukorlić.

U istom maniru Zukorliću se na Facebooku pridružio i njegov sin Usame, koji u svojoj objavi na ovoj društvenoj mreži, kroz metaforu “kad su sultani ostali bez vezira, nestalo je i sultanata”, tvrdi da će nestati Turska i Erdogan ukoliko nestane Muamer Zukorlić.