Zećirović optužuje Ljajićevog savjetnika: Bajro Omeragić godinama opstruira obnovu puta Novi Pazar-Sjenica

0
243

Gostujući u emisiji Pretres na Televiziji Sandžak državni sekretar u u Ministarstvu građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе Edin Zećirović optužio je Bajra Omeragića, bivšeg bliskog saradnika Sulejmana Ugljanina i aktuelnog savjetnika ministra Rasima Ljajića da zadnjih godina aktivno opstuira projekat rekonstrukcije putnog pravca Novi Pazar-Sjenica.

Zećirović je istakao da je put Novi Pazar-Sjenica trebao biti rehabilitovan sredstvima Eropske investicione banke, ali da u zadnje dvije godine investitori nisu mogli da ulože novac taj projekat zbog

“Uspio sam zadnjih dana da saznam da je u nekom proteklom periodu ovaj putni pravac trebao biti reksonstruisan u neke tri faze. Jedna od predviđenih faza bila je zaobilazak trase Postrmac kao najkritičnije dionice na ovom putu. U razgovoru sa direktorom CIP-a došao sam do informacija da je ova projektanska kuća izradila idejno rješenja za izmještanje te trase prema lokacijskim uslovima koje su im dostavili opština Sjenica i Grad Novi Pazar. Prema tom projektu trasa Postrmac bila bi iumještena sa desne strane što je u skladu sa Prostornim planom Srbije”, rekao je Zećirović.

Prema Zećirovićevim riječima sve je dobro išlo dok se u stvar nije umiješao neko iz Upravnog odbora Puteva Srbije, a da je u neformalnom razgovoru sa ministrom Rasim Ljajićem saznao da je član tog odbora Bajro Omeragić i da jedino on ima relevantne informacije o tom putnom pravcu.

“Bajro Omeragić u ostvario saradnju sa izvjesnom mađarskom firmom sa kojom je ušao u novi projekat izmještanja trase Postrmac, ali sa lijeve strane, što je sasvim suprotno u odnosu na projekat beogradskog CIP-a”, kazao je Zećirović.

Opširnije u video prilogu: