U Novom Pazaru počelo snimanje filma “Rat race” (FOTO)

166
Foto: sandzakpress.net

Građani Novog Pazara bili su zatečeni danas kada su centar grada okupirale albanske zastave, ljudi obučeni u albansku vojnu uniformu i zastave UČK na Hotelu “Vrbak” i drugim objektima.

Međutim, u pitanju je scenografija za film “Rat race” koji snima filmska kuća iz Beograda i za čije snimanje je izabran Novi Pazar koji u ovom ostvarenju “glumi” Prištinu.

U Novom Pazaru su se danas snimali kadrovi koje predstavljaju scene iz devedesetih godina na Kosovu.

Gradska uprava grada Novog Pazara obavjestila je javnost da je zbog potrebe snimanja ovog filma Grad Novi Pazar odobrio izmjene u režimu saobraćaja i to:

Na trgu Gazi Isa-bega Isakovića dana 12.9.2017. godine u vremenu od 8 do 15 sati i 13.9.2017. godine od 9 do 15 sati odobrava se ulazak i parkiranje motornih vozila mimo utvrđenog režima saobraćaja.

U ulici Prvog maja dana 12.9.2017. godine od 15 do 19 sati odobrava se ulazak i parkiranje motornih vozila mimo utvrđenog režima saobraćaja.

U ulici AVNOJ-a duž stare Lučne zgrade, odnosno od Pješačke zone do raskrsnice sa ulicom Rifata Burdzevića na dan 13.9.2017. godine od 19:30 do 00:00 sati odobrava se ulazak i parkiranje motornih vozila mimo utvrđenog režima saobraćaja.

Foto: sandzakpress.net
Foto: sandzakpress.net
Foto: sandzakpress.net
Foto: sandzakpress.net
Foto: sandzakpress.net
Foto: sandzakpress.net