Sandžački bombarder u drugoj rundi nokautirao Rusidija

0
217

Sanel Papić, alijas Sandžački bombarder, ostvario je svoju 22. pobjedu nokautiravši Adila Rusidija u drugoj rundi meča koji je održan u njemačkom Wismaru.

Sanel je od početka meča, koji je održan pred velikim brojem gledalaca i medija, držao stvari pod kontrolom pogađajući protivnika kombinovanim udarcima sa sredine ringa, da bi polovinom druge runde zadao sjajan udarac desnom rukom, kojim je nokautirao protivnika.

Kao i na ranijim mečevima, Papića je ovog puta bodrilo mnogo Sandžaklija koji žive i rade u Njemačkoj, kao i ljudi i Bosne koji su došli da podrže šampiona.

“Ovo je bio uvodni meč za veće poduhvate koji me očekuju u ovoj godini. Moj tim i ja smo dogovorili da odradimo još nekoliko rejting mečeva, kako bih dobio što više poena i napredovao na skor listi prije meča za narednu titulu.

Zahvalio bih se mojim zemljacima iz Sandžaka ljudima iz BiH koji su me podržali. Ujedno koristim priliku da svim muslimanima ovom pobjedom čestitam Ramazan Šerif Mubarek Olsun, da ga u zdravlju i rahatluku ispostimo. Ja ću odmarati svega par dana a onda nastavljam trenažni proces za naredni meč, koji me očekuje vrlo brzo”, kazao je Papić nakon meča.