Rat hodža za prijepoljske džamije se nastavlja

0
252

Povodom informacije da su članovi džematskog odbora Mahmut-begove džamije u Prijepolju donijeli odluku da se vrate pod okrilje Islamske zajednice u Srbiji kojom rukovodi muftija Mevlud ef. Dudić, saopštenjem za javnost oglasio se Medžlis Islamske zajednice Prijepolje (Rijaset IZ Srbije) u kojem se između ostalog kaže da je ova vijest lažna i smišljeno plasirana sa ciljem da unese nemir i pometnja među džematlijama Mahmut-begove džamije.

“Obavještavamo džematlije, prijatelje i kompletnu javnost, da su vijesti o navodnom predavanju ili povraćanju džamije i džemata Mahmut-begove (centralne, Velike) džamije u Prijepolju, neistinite, da se radi o čistim dezinformacijama i laži. Niti je džematski odbor te džamije pregovarao sa kim niti je predao džamiju nekome. Džamija i taj džemat deluju u okvirima Rijaseta Islamske zajednice Srbije i Odbora Medžlisa Prijepolje. Istina je da taj džemat nema stalnog imama i da je u petak 20. jula raspisan konkurs za prijem imama. Konkurs je otvoren narednih 15 dana, što su neprijatelji reda i mira su pokušali da iskoriste i unesu nemir i pometnju među džematlije”, stoji u saopštenju za javnost Medžlisa Islamske zajednice Prijepolje.

Lažna vijest plasirana je u javnost preko stranačkog portala bivšeg muftije Muamera Zukorlića, koji godinama unazad svojim neistinitim izvještavanjem i djelovanjem zbunjuje javnost u Prijepolje, prenosi PP Media.