Protest u Tirani protiv posjete Vučića i Dodika

0
164

Aktivisti Pokreta Samoopredeljenje i građani protestovali su danas u Tirani protiv posete Albaniji, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorada Dodika, javlja Anadolu Agency (AA). 

Na protestu organizovanom od strane Centra Pokreta Samoopredelje u Albaniji, došlo je i do tenzija. Prema rečima organizatora, protest je održan nakon što “predsednik Srbije uporno odbija da prihvati da su počinjeni zločini nad Albancima na Kosovu”. 

Pristalice Pokreta Samoopredeljenje u Albaniji okupili su se najpre na Bulevaru Narodnih heroja, pa su nastavili u pravcu Trga Majke Tereze, ali policijske snage to nisu dozvolile, jer policija tvrdi da je protest nezakonit. 

Uz nacionalne zastave i transparente “Vučić i Dodik non grata” i “Nisu dobrodošli”, demonstranti su se usprotivili dolasku srbijanskog predsednika Vučića i Dodika u Albaniju, kako bi učestvovali na samitu Procesa Brdo-Brijuni.

Zvaničnik kosovskog pokreta “Samoopredjeljenje” Boiken Abazi zatražio je jučer da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proglase nepoželjnim osobama u Albaniji.

On je na Twitteru objavio da su predsjednik Srbije i predsjedavajući Predsjedništva BiH nepoželjne osobe u Albaniji.

Foto: Anadolu Agency