PROTEST U BEOGRADU: Kolona prošetala centrom grada, demonstranti poručili “Krenulo je, Srbijo”

0
205
Foto: Tanjug/Rade Prelić

U Beogradu je završen protest pod sloganom “Stop krvavim košuljama”. Građani su se prvo okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta gdje im se obratio glumac Branislav Trifunović, nakon čega su šetali do Skupštine i Radio televizije Srbije. Protest protekao bez incidenata, javlja N1.

Uprkos kiši, plato ispred Filozofskog fakulteta bio je popunjen, a okupljenima se obratio glumac Branislav Trifunović. Nakon obraćanja, građani su krenuli u šetnju do Skupštine i do RTS. Kako je javila reporterka N1, kolonu je obezbjeđivala saobraćajna policija, a zaustavljen je saobraćaj u onim ulicama kojima se kolona kretala.

Foto: indeksonline.rs

Reporterka N1 prenijela je i da u koloni nisu bili vidljivi uniformisani pripadnici policije, dok su u bočnim ulicama na više mjesta raspoređeni policajci.

Kako je i najavljeno, na protestu nije bilo stranačkih obilježja, a prisustvovali su i lideri većeg dijela opozicije – Dragan Đilas, Boško Obradović, Borko Stefanović, Zoran Lutovac, Balša Božović, Nikola Jovanović, Miroslav Aleksić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na čelu kolone, koju su predvodili lideri Saveza za Srbiju, je veliki transparent “Stop krvavim košuljama” i dobošari.

Učesnici skupa duvali su u pištaljke i vuvuzele i uzvikivali “Stranko napredna”, “Izlazite napolje” i “Nećete se izvući”. Nakon prolaska pored Skupštine, protestna šetnja nastavljena je do zgrade Radio-televizije Srbije, gde su učesnici glasno uzvikivali “ua” i duvali u pištaljke, a u Takovskoj ulici kolonu učesnika protesta presleli su članovi Udruženja “Istinoljublje”, koje je obezbjeđivala policija.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Učesnici skupa nosili su veliki transparent “Uvek pištaljka, nikad više puška”, kao i manje na kojima piše “Majo, Marijane”, “Za vladavinu prava i pravde”, “Gašić Bata u mraku te savata”.

Pojedinci su nosili zastavu Srbije, duvali u pištaljke, a razvili su i transparente “RIP perači prozora”, “Neonaci Naprednjaci”, “Bando krvava”, “Zašto ćutiš Evropo”,”Dole vlada, svom snagom u glavu”, “Otvorite medije za glavu opozicije” i “Svom snagom u glavu”, a pojedini su nosili i fantomke.