Prijetnje i četničke pjesme: Vjernici izvrijeđani uoči početka ramazana (VIDEO)

0
397

Vjernici u mjestu Obradovac kod Bosanske Gradiške danas su, iščekujući početak ramazana, izvrijeđeni na nacionalnoj osnovi. Informacija o ovom sramotnom činu objavljena je na Facebook stranici džemata.

Kako su izjavili za Klix.ba, ovaj incident desio se u poslijepodnevnim satima, a incident je zabilježio videonadzor ispred džamije.

“Pred prvi ezan za početak ramazana naše pojedine komšije nam upućuju ‘srdačne’ čestitke povodom našeg najvećeg mjeseca urlajući uz četničke pjesme, psujući nam balijske i muslimanske majke, mahajući zastavama uz gromoglasno uzvikivanje balije na kolac, porušit ćemo sve džamije i poubijati sve muslimane. Kako se može vidjeti na snimku pojedini su izlazili iz auta uz simbolično upiranje ‘oružja’ na džamiju i ‘pucajući” na nju. Mi vjernici u velikom strahu dočekujemo ramazan”, naveli su u ovom džematu, te su priložili dio snimka.

Dragi naši prijatelji,Kao i svake godine povodom naših dana radosti nas vjernika muslimana(dani ramazana,bajrama,…)tako isto iščekujući prvi ezan za početak ramazana, naše pojedine komšije nam upućuju srdačne čestitke povodom našeg najvećeg mjeseca Ramazana urlikajući uz četničke pjesme,psovke "balijske i muslimanske majke", mahajući zastavama uz gromoglasno uzvikivanje "balije na kolac,porušit ćemo sve dzamije i poubijati sve muslimane" pa čak( možete vidjeti u videu) izlazci iz auta uz simbolično upiranje "oružja" na dzamiju i pucajući na nju, mi vjernici u velikom strahu docekujemo Ramazan.Policija kao i uvijek po strani sve posmatra i nista ne poduzima. Prepusteni smo samima sebi.Pogledajte video i djelite neka citav svijet vidi sta se desava kod nas u Bosanskoj Gradišci učestalo!

Posted by Dzemat Obradovac on Sunday, May 5, 2019

Istakli su da su prepušteni sami sebi, te da policija u u vezi s ovim događajem ništa ne poduzima, prenosi Klix.ba