Prijatelji trčali za Adela

0
227
Foto: Facebook

Nekoliko stotina mladih Novopazaraca, studenata i atletičara učestvovalo je jučer u humanitarnoj trci “Prijatelji za Adela” u znak podrške Adelu Zekoviću koji se oporavlja od srčanog i moždanog udara koji ga je zadesio samo par dana nakon diplomiranja, piše Radiostoplus.com.

Trku je organizovao Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP), na kojem je Zeković stekao diplomu inženjera elektrotehnike i računarstva, a učestvovali su atletičari iz ovog i ostalih gradova, rekreativci i njegovi prijatelji.

Predsjednik Studentskog parlamenta Izet Cama ocijenio je da veliki odziv studenata i sportista pokazuje snagu drugarstva i solidarnosti.

Rektor DUNP Miladin Kostić izrazio je uvjerenje da će pokazana snaga mladosti i prijateljstva vrednom i talentovanom Zekoviću dati snage da se izbori sa bolešću i da se nada da će Adel sledeće godine učestvovati na trci.

Adelov otac, Alija zahvalio se organizatorima i ukazao na značaj sporta i zdravstvene edukacije u životu i razvoju mladih.

Iako to nije bilo u prvom planu, u trci dugoj tri kilometra u konkurenciji muškaraca pobijedio je Haris Ajdarević, ispred Emira Koce i Đorđa Stevanovića.

Prvo mjesto u trci dama pripalo je Saimi Murić, druga je bila Lenka Nikolić, a treća Mejra Mehmedović.

Za najbolje učesnike trke porodica Zeković i sponzori obezbijedili su prigodne poklone.