Požar u NP: Dvije osobe lakše povrijeđene, vatrogasci ponovo nespremni

0
205
Vatrogasci vatrom pokušali razlediti vodu u cisterni

Dvije osobe su lakše povrijeđene u današnjem požaru koji je zahvatio porodičnu kuću u Novom Pazaru.

U požaru koji je oko 16 časova izbio u novopazarskom naselju Rasadnik u potpunosti je izgoreo drugi sprat jedne porodične kuće, a vatrogasci su, uz pomoć pripadnika policije i građana, uspjeli da ga lokalizuju i spriječe njegovo širenje na okolne objekte.

Novi požar u Novom Pazaru još jednom pokazao nespremnost ovdašnje vatrogasne službe. I ovog puta vatrogasne jedinice došle su nespremne. Voda u pojedinim cisternama bila je zaleđena pa su vatrogasci ložili “logorsku vatru” ispod kamiona kako bi odledili vodu.

Foto: sandzakpress.net

Nažalost, kako prenosi portal Sandžak PRESS, i ovog puta vatrogasci su na teren izašli neadekvatno opremljeni, sa kratkim drvenim merdevinama. Na svu sreću što je nekoliko privatnih lica sa terenskim vozilima bilo u trenutku požara u ovom dijelu grada, pa su nesebično ustupili adekvatne merdevine i drugu neophodno opremu.

Građani Novog Pazara još jednom su pokazali svoju hrabrost. Hrabri momci iz naselja Rasadnik, bez zaštitne i druge opreme, neobučeni za ovakve situacije, prvi su pritekli u pomoć i počeli gašenje požara.

Foto: sandzacke.rs