Objavljen novi broj Bošnjačke riječi

289

Novi broj časopisa za nauku, kulturu i književnost sandžačkih Bošnjaka “Bošnjačka riječ” izašao je iz štampe, a na internetu je objavljena njegova elektronska verzija.

Ovaj četvorobroj časopisa za 2016. godinu (36-39), kako u uvodniku ističe njegov izdavač i osnivač Esad Džudžo, ima za ambiciju da sa novim konceptom, nakon deset godina redovnog izlaženja,  postane podstrek i ispiracija za naučno-istraživačku djelatnost u oblasti bosanskog jezika, književnosti, historije i kulture.

Časopis za društveni život i kulturu sandžačkih bošnjaka osnovali su 2006. godine Bošnjačko nacionalno vijeće i Centar za bošnjačke studije.

Tokom prvih deset godina izlaženja časopis se bavio društvenim pitanjima, problemima i pojavama koje su bile od značaja za za bošnjački nacionalni identitet, a od 2016. godine prati naučni, kulturni i književni rad sandžačkih Bošnjaka.

Časopis, čije je izdavač Centar za bošnjačke studije iz Tutina, u aktuelnom četvorobroju promijenio je pored koncepcije i dizajn i format. Od ovog broja “Bošnjačka riječ” je definisana kao časopis za nauku, kulturu i književnost sandžačkih Bošnjaka.

Novi broj časopisa “Bošnjačka riječ” možete pogledati u elektronskoj formi OVDJE

Izvor: Sandzacke.rs