Nakon izbornog kraha u Petnjici / BDZ od danas Stranka pravde i pomirenja

0
608
Foto: BDZ

Nakon kataastrofalnog izbornog rezultata na lokalnim izborima u Petnjici, gdje je uz nadljudske napore rukovodstva iz Novog Pazara BDZ osvojila jedva stotinjak glasova, odlučeno je da se promijeni ime ove stranke.

Na izbornoj Skupštini BDZ u Crnoj Gori, održanoj danas u Petnjici, donesena je odluka da se dosadašnji naziv stranke promijeni u Stranka pravde i pomirenja. Skupština je podržala i novi mandat predsjednika stranke Hazbije Kalača.

Danas su, također, izabrani novi organi stranke: Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti.

U saopštenju stranke izdatom nakon sjednice ističe se da je pravda univerzalna vrijednost u odnosima među ljudima i neophodni pokretač ljudskog djelovanja.

“Pravda je okvir ostvarivanja diferentnih ciljeva i procesa pomirenja. Pomirenje i uspostava mira je imperativ svake zdrave zajednice, a postiže se samo preko pravde. Promjenom imena ova stranka je zadržala svoja programska načela prema kojim se teži pravednoj vlasti,  smanjenju konflikata i pomirenju među narodima na našem zajedničkom životnom prostoru”, stoji u saopštenju informativne službe nekadašnje BDZ.