Najbliži saradnik predsjednika Prijepolja dužan Bogu i narodu: Lutka plijeni imovinu Gačeviću!

0
252

Javni izvršitelj Đorđe Dogandžić, u izvršnom predmetu izvršnog poverioca DOO “Zanatstvo” Prijepolje koga zastupa Arnesa Kukuljac advokat iz Prijepolja, protiv izvršnog dužnika Milana Gačevića iz Prijepolja radi naplate potraživanja, 2.10.2018. godine naložio je poslodavcu izvršnog dužnika da postupi po Rješenju o izvršenju Osnovnog suda u Prijepolju br. 926/18 od 21. 9. 2018. i sprovede plenidbu 2/3 zarade ili 1/2 ukoliko dužnik Milan Gačević prima minimalnu zaradu, radi naplate iznosa od 557.871,4 dinara.

Gačević će morati da plati i zakonsku zateznu kamatu od 25.04. 2007. godine i 20.626 dinara na ime troškova izvršnog postupka pred sudom, navodi se u zaključku javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića.

Inače, dug koji se sa kamatom približio milionskom iznosu, prema rečima Bahrije Beganovića, nastao je prilikom gradnje stambeno-poslovnog objekta na imanju Milana Gačevića prije skoro 10 godina.

Gačević (Nova Srbija) je član Opštinskog vijeća i vladajuće koalicije u Prijepolju i jedan od najbližih saradnika predsjednika opštine Dragoljuba Zindovića.

Ovo nije prvi put da Gačević u raznim slučajevima duguje novac. Posljednjeg puta optužila ga je Prijepoljka zbog nekvalitetne gradnje nadgrobnog spomenika i porodične grobnice, a 22. maja ove godine Gačević je odbio da plati kaznu po sudskoj presudi, od oko 50.000 dinara, za uvrede i klevete na račun Esada Hodžića.