Ljajić: Sada je trenutak za izbore

0
191
Foto: RAS Srbija

Predsjednik SDPS Rasim Ljajić smatra da je sada trenutak za parlamentarne izbore, kako bi nova vlada dobila pun demokratski kapacitet i legitimet za rješavanje pitanja Kosova.

Kao drugi razlog zbog koga bi trebalo ići na izbore Ljajić vidi proteste na ulici gdje se osporava legitimitet vlasti.

“Već imamo najavu bojkota palamenta i proteste na ulici, gde se osporava legitimitet vlade i vlasti. Ako se taj legitimitet osporava, ne postoji drugi način da se on proveri nego na izborima”, rekao je Ljajić za TV Pink.

Foto: Nikola Kočović

Svuda se vlast, dodaje, dobijala i gubila na izborima.

“Ljudi kažu, vi ste 5. oktobra na ulici. Ne, Milošević je srušen 24. septembra na izborima, a 5. oktobra je odbranjena izborna volja ljudi. Mislim da je ovo sada trenutak da se ide na izbore”, rekao je Ljajić, koji je i potpredjsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Foto: Profimedia

Kaže da će, u slučaju da izbora bude, svakako prvo razgovarati sa SNS o formiranju zajedničke liste, ali i navodi da ostaje pri tome da više ne želi državnu funkciju.

Podsjećamo, Ljajić je nedavno komentarišući građanske proteste u Srbiji, rekao kako od početka smatra da je najbolji odgovor na njih da se ne komentarišu sve dok su oni mirni i bez incidenata, a “naročito da ne licitiramo javno sa brojem protestanata”.