Ljajić: Politički protivnici u Novom Pazaru mogu zajedno, samo niko ne može sa Zukorlićem

0
210
Foto: N1

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić ocijenio je danas da je otežano formiranje BNV zbog nepromišljenih izjava nosioca liste “Samopredeljenje” Sulejmana Ugljanina.

“Da su takve izjave date devedesetih godina, bile bi pregrube, a kamoli 2018. godine”, rekao je Ljajić za TV Pink.

Kako će se praviti koalicija za BNV, kako kaže, ne zavisi od njega, jer je na izborima samo podržao nezavisnu listu “Vakat je”, ali da on lično nikada ne bi pravio koaliciju s bivšim muftijom, a sada poslanikom u Skupštini Srbije Muamerom Zukorlićem.

On je istakao da Savet mora da se depolitizuje.

“Moja preporuka bi bila da naprave prijedlog sporazuma i ključna stvar je da se to vijeće depolitizuje i da se bavi nadležnostima koje ima, a politika neka ide u političke stranke. Ne da se zamenjuju teze”, rekao je Ljajić.

Upitan da li je moguće da Uljanin bude smijenjen sa vlasti u Sjenici i Novom Pazaru, on je rekao da za to postoje izbori i da se na taj način neko kažnjava ili nagradi politički.

Ugljanin, kako je rekao, u Sjenici i Tutinu ima većinu i to je teško ostvarivo, ali i da je pitanje šta bi rekompozicija donijela – stabilnost ili destabilnost.

“Nešto (koalicije) može da se raskine, ali šta poslije tga”, reako je Ljajić i dodao da u Novom Pazaru i okolini politički protivnici se razlikuju, ali mogu normalno da komuniciraju i mogu jedni sa drugima, samo da niko ne može sa Muamerom Zukorlićem.