Juković potvrdio da na skupu neće biti dozvoljeni govori političara

0
256

Nakon najave grupe mladih Novopazaraca da će organizovati skup podrške Ćamilu Jukoviću, on se oglasio na Facebooku i zahvalio omladini na ovoj inicijativi izrazivši nadanje da će oni uspijeti u onome što, prema njegovim riječima, on nije uspio, odnosno “da probude svijest usnulih, pasivnih građana.”

Juković je najavio da će na ovom skupu pravo na riječ imati samo oni koji budu govorili bez političkih konotacija.

“Neka mi bude dozvoljeno da pozovem TV ekipe, s tim što će pravo na riječ imati samo oni bez političkih konotacija. Ovo je glas razuma, borba za pravdu a ne za vlast i fotelje”, napisao je Juković.

Očito je i sam prof. Juković postao svjestan zloupotrebe njegovog slučaja u političke svrhe koju već danima organizirano rade političari iz Stranke pravde i pomirenja. Sljedom tih spoznaja i grupa mladih je ranije danas najavila da ako se bilo ko od političara pojavi na skupu, isti će biti prekinut i biće zatraženo da ga napuste.

Podsjećamo da je prof. Juković ranjen u okršaju između pristalica SDA i SDP. Sadašnji lider SPP Muamer Zukorlić i IZ, koju je predvodio tada, bili su jedna od glavnih potpora Ljajiću i SDP.

Međutim, to nije sve. Neke osobe koje su tada pucale, danas se nalaze u bliskom okruženju lidera SPP-a i ugledni su članovi Zukorlićeve stranke, što zapravo govori da u tragediji prof. Jukovića nema nevinih među sadašnjim političkim liderima u Sandžaku.