Jeftin politikantski trik: Zukorlić najgrublje zloupotrebio Bakira Izetbegovića

0
201

Na zvaničnoj Facebook stranici Matice bošnjačke Muamera Zukorlića na neviđen način je zloupotrebljen Predsjednik Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tako što je njegova izjava iz 2010. godine postavljena kao navodna današnja podrška Izetbegovića listi Muamera Zukorlića.

Iako je tu izjavu u više navrata Izetbegović demantovao, očito da Zukorlić smatra da je većina birača neupućena i da će nasjesti na jeftin politikantski trik. Zukorlić zbog svog lošeg rejtinga očito ne preza ni da se otvoreno služi lažima i prevarama kako bi popravio rejting.

Nakon što je Zukorlićev rejting ozbiljno poljuljan zbog prosrpske politike, bilo je potrebno izmisliti priču o navodnoj podršci prvog u Bošnjaka- Bakira Izetbegovića, ili aktualizovati priče o navodnim prijetnjama koje su na nivou Šojićevih akcija u seriji Bela lađa.

Podsjećamo, Bakir Izetbegović je maja 2011. godine izjavio da je pogriješio što je podržavao Muamera Zukorlića.

“Uvijek sam podržavao jedinstvo islamske zajednice i nastaviću tako. Podržavao sam i Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno, pogriješio”, naveo je tada Izetbegović u intervjuu sarajevskom “Oslobođenju”.