Husein Ališa: “Sitnica”

489

Piše: Husein Ališa

Ovaj što stoji je Turčin, ovaj sto leži, Rus. Ni prvog ni drugog više nema, mrtvi su… i sve to zbog nekog trećeg. Šef od ovog prvog kaže da taj treći (Assad) mora otići. Šef ovog drugog, kaže da taj treći (Assad) mora ostati. Njihovi šefovi su inače strateški partneri, samo se ne slažu oko te “sitnice” . Prvo je prvi ubio ovog drugog, malo kasnije, neki su ubili ovoga prvog. Tako se nažalost, ugasiše jos dva zivota koja nisu imala nikakve direktne veze, sa tom “sitnicom” .

Pa, šta je ta “sitnica”? Ko je ona da se zbog nje ubijaju ljudi širom planete? Ta “sitnica” se zove (ne)pravda. Pravda izaziva red i spokoj, nepravda haos i mržnju. Iz mržnje nikne bijes i osveta.

Imperijalisti žele upravo to! Oni… sijući nepravdu po planeti žele da isprovociraju mržnju i osvetu kod muslimana svijeta. Oni žele taj islamski dzihad. Pa što će im on? Džihad im treba kao povod da sprovedu zamišljeno: Označiti muslimane i staviti ih pod cipelu. Satjerati ih u rezervate, u geta, u neke državice kojim će imperijalisti vladati. Muslimani ne žele rat ali se konstantno uvlače u njega. Obračun je već odavno u toku a imperijalistima je jos slađi kad musliman, ubija muslimana.

Poruka novog svijetskog poredka je jasna: Radikalni islam mora da nikne gdje god ima muslimana. A ako tog željenog islamskog fundementalzima negdje nema,…posijaće ga. Kako? Pa jednostavno…lažima pomoću svojih satelita. Jedan takav satelit je i Kitarovićka. Mi naivno mislimo da su njene nedavno izgovorene riječi “sitnica” . Takva “sitnica” je bila okidač i za Turčina na ovoj slici. A ako im bude trebalo i kad im bude trebalo, “metak” će se lako naručiti i za Bosnu. Tako bilo, tako ostalo.

Molim dragoga Boga da islamski svijet ne nasjede na ovo što mu se servira. Biće mu tesko, biće nam tesko jer sve je već u centrima moći izrežirano. Svi smo mi samo male petarde koje ce puknuti kad nas svijetski šibicari… podpale.

Od kako su pare postale najvažnije na ovoj planeti, njoj je počelo odkucavanje. Bog ovu ljepotu nije stvorio da bi je uništio al je jeste nastanio budalama, koji će je, prije ili kasnije uništiti …SAMI.

Izvor: Sandzacke.rs