Haradinaj: Srbija nema hrabrosti da pokrene vojsku a, ako se to i dogodi, nas će Amerikanci braniti

0
306
Foto: Facebook

Srbija se ne bi usudila da pošalje svoje snage na Kosovo a, ako bi se to dogodilo, tu teritoriju bi branila Amerika, kaže premijer Kosova Ramush Haradinaj.

“Srbija se ne usuđuje da pošalje svoju vojsku na Kosovo. Dovoljan bi bio samo jedan američki vojnik. SAD će nas u takvim situacijama podržati”, kazao je Haradinaj u intervjuu za prištinski sajt “Insajderi”.

On je kazao i da će se formiranje kosovske vojske dogoditi, uprkos tome što je priznao da postoje neke zemlje, članice NATO, koje se tome protive.

Haradinaj je rekao da su SAD kategorički za uspostavljanja vojske Kosova, i da je uvjeren da će se sa tom podrškom njeno formiranje i dogoditi.

U međuvremenu, izjava srpske premijerke Ane Brnabić da bi i Srbija mogla da pokrene svoju vojsku, za Haradinaja nisu zabrinjavajuće.

On je kazao da se Srbija na to ne bi usudila, “a čak i ako se to dogodi, Kosovo će štititi Amerikanci.

“Srbija nema hrabrosti da pokrene vojsku i pošalje je na Kosovo. Imamo ko da nas brani. Potreban je samo jedan američki vojnik. U takvoj situaciji štitili bi nas Amerikanci”, rekao je on.

Haradinaj je govorio i o datumu kada će vojska biti formirana što bi, prema najavama, trebalo da bude 14. decembar, prenosi Tanjug.