GRUPA MLADIH: Skup za Jukovića biće zabranjen političarima iz SDA, SDP i SPP

0
207
Foto: Salahudin Fetić

Grupa mladih iz Novog Pazara najavila je organizaciju skupa podrške profesoru Ćamilu Jukoviću koji već sedam dana, na kružnom toku u centru grada, protestuje ispred Gradske uprave, saznaju Sandžačke novine.

Kako navode u objavi na Faceboooku, političarima neće biti mjesta na skupu, a ako dođu biće zatraženo da napuste skup. U objavi se navodi da ga jedni političari (SDA, SDP) ignorišu, a drugi (SPP) huškaju.

“Danima ćutke posmatramo jednu tužnu scenu ispred opštine, gdje uvaženi profesor i književnik Ćamil Juković sam se bori za svoja prava. S jedne strane ignorisan, od druge huškan, od naroda neprimećen. Naš vid podrške nije atak na Ugljanina i Ljajića, niti je povlađivanje Zukorliću. U ime nezavisnog naroda, u ime pravde i solidarnosti, sa željom da niko od političkih ličnosti ne bude na skupu, jer ćemo zatražiti da napusti skup, planiramo okupljanje oko i za uvaženog profesora u subotu. Mi nismo SPP, SDP, SDA, mi smo samo ljudi, koji ne dozvoljavaju da im politka stane ispred religije i etike”, navodi se, između ostaloog, u objavi grupe mladih.

Novopazarac Ćamil Juković je žrtva ranijeg političkog neprijateljstva SDA i SDP-a u Sandžaku. Ranjen je u oružanom sukobu pristalica ove dvije stranke uoči lokalnih izbora 2004. godine i od tada je nepokretan. Sada, kada SDA i SDP u koaliciji upravljaju lokalnom vlašću, Juković od Gradske uprave traži da pokrije troškove njegovog liječenja.