Gradsko vijeće Novog Pazara: Medicinskoj školi naziv po Dževadu i Miroslavu

0
142
Foto: radiostoplus.com

Gradsko vijeće Novog Pazara pokrenulo je danas inicijativu da Medicinska škola u ovom gradu ponese naziv po ljekaru Dževadu Ljajiću i anestetičaru Miroslavu Veselinoviću koji su poginuli u padu helikoptera Vojske Srbije prije tri godine.

Gradonačelnik Nihat Biševac izjavio je nakon sjednice Vijeća, koja je počela odavanjem počasti Ljajiću i Veselinoviću, da su njih dvojica heroji Novog Pazara koji su žrtvovali živote kako bi spasili bolesnu bebu.

“Ovo je najmanje što grad može da uradi jer imamo obavezu da sačuvamo sećanje na te plemenite ljude”, dodao je Biševac.

Odluku Gradskog vijeća trebalo bi da prihvati i Ministarstvo prosvete, a u lokalnoj samoupravi Novog Pazara veruju da će promena naziva Medicinske škole biti završena do početka nove školske godine.

Na današnji dan prije tri godine u blizini Beograda srušio se transportni helikopter Mi-17 Vojske Srbije, u kojem je poginulo sedam ljudi.

Helikopter se srušio 13. marta, nešto pre ponoći, u širem rejonu aerodroma “Nikola Tesla” u Surčinu, na povratku iz Raške, odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.

Pored Ljajića i Veselinovića, u padu letelice su poginuli i pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Djukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač Ivan Miladinović i beba iz porodice Ademović.