Gojković: Omerović je oslobođen jer se pozvao na diplomatski imunitet

0
212

Predsjednica Skupštine Maja Gojković izjavila je danas da se poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović na aerodromu u Frankfurtu pošto ga je policija privela pozvao na diplomatski pasoš i da je zbog toga oslobođen.

Član naše delegacije, inače član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbjednosti i narodni poslanik SDPS Meho Omerović, našao se u centru priče o navodnom hapšenju na aerodromu u Frankfurtu zbog krađe u fri-šopu.

Omerović je ispričao da je još na letu Beograd-Franfurt tog dana osjetio stomačne probleme i time opravdao što je sa sobom poneo stvari iz Free shopa, a da ih nije platio.

Gojković je odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja zašto nije bilo reakcije na to što je Omerović uhapšen u krađi parfema, tri karmina i jedne “mazalice” na frankfurtskom aerodromu, rekla da je dobila izvještaj policije sa aerodroma i da se na tom slučaju radi.

“Zaista radim na tome da rasvijetlim slučaj koji je bacio sjenku na ugled našeg parlamenta. Jedan izvještaj koji još nije za javnost sam dobila od njemačke policije sa aerodroma i moram zbog javnosti da kažem da se Meho nije pravdao za učinjeno djelo nego se pozvao na diplomatski imunitet”, rekla je Gojković.

Ona je dodala i da izjavu policiji nije davao tako kako “postoji” u medijima, a na slobodu je pušten samo zbog toga što se pozvao na diplomatski pasoš, a “ne zbog nekih drugih okolnosti”.

Foto: espreso.rs

“Ako situacija bude ovakva kakva je u izvještaju nećemo potpisati produženje diplomatskog pasoša”, rekla je Gojković.

Šef SRS Vojsilav Šešelj je na početku sjednice zahtijevao odgovor zbog čega nije bilo reakcije na to što je Omerović krao na frankfurtskom aerodromu čime je kako je naveo, ukaljao ugled Srbije.

On je pitao i može li takva ličnost biti predsjednik Odbora za ljudska prava Skupštine Srbije i zašto nije smijenjen na današnjoj sjednici tog odbora.