EKSKLUZIVNO: Podignuta optužnica za ubistvo Anela Papića (33) iz Sjenice

0
435

Tužulaštvo u Novom Pazaru podiglo je optužnicu za ubistvo Anela Papića (33) ali ne žele da otkriju protiv koga je podignuta optužnica, dok ne postane pravosnažna, piše BKTV News.

“Optužnica je poslata strankama, čeka se njihov odgovor, nakon čega će postati pravosnažna i tada možemo reći ko je i za koje djelo optužen”, kažu u novopazarskom tužilaštvu.

Zbog ovog zločina, već šest i po mjeseci u pritvoru su supružnici Mubera (33) i Senad Muhović (35).

Mubera i Anel su bili u dugogodišnjoj tajnoj ljubavnoj vezi. Anel je imao suprugu i dvije kćerke, a Mubera supruga koji je radio u Njemačkoj i dvije kćerke. Kobni zločin uslijedio je 23. juna, dan nakon što je Muberin suprug Senad došao u Srbiju, sa namjerom da nju i djecu odvede sa sobom za Njemačku. Tog dana saznao je da ga supruga vara. Pročitao je poruke koji su ljubavnici razmjenjivali telefonom, a zatim Anela u ime supruge porukom pozvao na sastanak u šumu.

Tek dan kasnije, Anelov otac, Ahmo Papić pronašao je tijelo ubijenog sina. Anel je ubijen udarcima kamenom, a njegovo tijelo zatim je zapaljeno. Na uviđaju su otriveni DNK tragovi i njegove ljubavnice Mubere i Senada Muhovića, za kojima je odmah raspisana potjernica. Njih dvoje su međutim, zajedno sa djecom već pobjegli iz Srbije za Njemačku, a dvije nedjelje kasnije su se vratili u Srbiju. Uhapšeni su na graničnom prelazu i od tada su u pritvoru u Novom Pazaru.

Krivična prijava zbog ubistva je odmah podnijeta protiv oboje, a obdukcija i dalja veštačenja su trebala da otkriju ko je od njih dvoje zapravo direktni izvršilac zločina.

Sumnje mejštana i javnosti bile su podeljene. Jedni su vjerovali da je Mubera ubica, a njen suprug pomagač, drugi da je Senad ubica, a da je supruga ta koja mu je pomogla da namami svog ljubavnika i zatim da zajedno pobjegnu.

Vještačenje, na osnovu kog je i podneta optužnica pokazalo je ono što će šokirati sve koji su poznavali i porodicu ubijenog Anela, ali i one koji poznaju Muberu i Senada.

“Anel Papić je ubijen sa više od 30 udaraca po glavi i tijelu. Udarci su različite jačine. Jedni su jačeg, a drugi slabijeg inteziteta što ukazuje da su smrtonosne udarce nanijele dvije osobe, muškarac koji je zadao udarce jačeg i žena koja je zadala udarce slabijeg inteziteta”, piše u izvještaju vještaka na osnovu kog je zbog ubistva Papića podnijeta optužnica i protiv njegove ljubavnice i protiv njenog supruga. Oboje se terete za teško ubistvo, za koje je predviđena kazna do 40 godina zatvora.

Otac ubijenog Anela, Ahmo Papić za BKTVNews kaže da od suđenja koje slijedi očekuje istinu i pravdu.

“Očekujem da neko od njih dvoje kaže na sudu istinu. Da kaže tačno šta je bilo. Meni mog sina niko ne može da vrati. Kako koji dan prolazi sve je teže. I Beograd i New York da mi daju ne vrijedi, mog sina nema i jedino što želim je pravda”, kaže Ahmo.