Delegacija Sandžaka na Ruskom investicionom forumu u Sočiju

0
203

U ruskom crnomorskom ljetovalištu Soči startovao je Ruski investicioni forum (RIF), čija je glavna tema realizacija ruskih nacionalnih projekata. U olimpijsku prestonicu stigli su gubernatori praktično svih ruskih regiona, gradonačelnici, šefovi ruskih i stranih korporacija, bankari, biznismeni, predsjednici Rusije i Turske Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan.

Na forumu učestvuje i delegacija Sandžaka koju predvodi gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, a u kojoj su predsjednici opština Sjenica i Tutin Hazbo Mujović i Kenan Hot, načelnik Opštinske uprave Tutin Adnan Šehović, te privrednici iz Novog Pazara.

Tokom dvodnevnog foruma tragaće se za novim mogućnostima i rješenjima za ekonomski rast regiona i zemlje u cjelini.

Očekuje se da će u okviru foruma biti potpisano više od 500 sporazuma ukupne vrednosti 800 milijardi rubalja (oko 10,7 milijardi eura).

Delegacija Sandžaka jedna je od 63 strane delagacije na ovom forumu sa više od šest hiljada učesnika, a orrganizator putovanja je Kompanija ALK Numana Bajramovića koja je visoko pozicionirana u Rusiji.

Ruski investicioni forum se održava od 2002. godine i tradicionalno okuplja više hiljada učesnika. Organizator je fond “Roskongres”.