BNV: Patriotski savez Bošnjaka osujetio Zukorlićev pokušaj da ospori legitimitet i legalitet Vijeća

0
164
Foto: CBS

U Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Novom Pazaru danas je održan nastavak prve sjednice na kojoj je potvrđen izbor predsjednika Vijeća.

Na današnjem zasjedanju tog predstavničkog orana Bošnjaka u Srbiji izabrani su potpredsjednici Vijeća i predsjednik, potpredsjednik i članovi Izvršnog odbora Vijeća.

Za razliku od prošlog puta, kada je pred održavanje konstitutivne sjednice došlo do koškanja sa protokolom, vijećnici sa liste Muemera Zukorlića ispoštovali protokol i administraciju najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbiji.

Foto: sandzakpress.net

Kako je saopćeno nakon sjednice Odluka o potvrđivanju odluke o izboru predsjednika Vijeća bila je uslovljena pokretanjem inicijative kod ministarstva za poništenje Odluke o izboru Esada Džudža za predsjednika Vijeća od strane Matice bošnjačke.

“Donošenjem odluke o potvrđivanju izbora predsjednika Vijeća otklanja se svaka mogućnost da se ista poništi od strane ministarstva, zbog pokrenute inicijative od strane vijećnika Muamera Zukorlića, odnosno, na ovaj način Vijeće potvrđuje zakonitost u radu kao i zakonitost izbora predsjednika Vijeća i onemogućava se uvođenje privremenih mjera u Vijeću, te se na taj način štiti izborna volja Bošnjaka iskazana na izborima”, navedeno je u saopćenju.

Ocjenjeno je da je “Patriotski savez Bošnjaka osujetio Zukorlićev pokušaj da ospori legitimitet i legalitet Vijeća”, prenosi portal SNews.