Beogradski ljekari operišu u Novom Pazaru

0
294
Foto: rtvnp.rs

Građani koji se liječe u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, imaće još kvalitetniju medicinsku uslugu, prije svega zahvaljujući Strateškom sporazumu o saradnji sa nekoliko eminentnih medicinskih ustanova u Beogradu. Timovi ljekara već su stigli u novopazarsku bolnicu.

Sporazumom je predviđen dolazak vrhunskih ljekara specijalista, koji će obavljati preglede i operacije koje do sada nisu bile moguće u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. Komplikovani hirurški zahvati u ovoj bolnici prvi put su izvedeni prije desetak dana.

“Naše pacijentkinje ovde su zaista ugrožene, što se tiče laparaskopske ginekologije, jer mi smo te iste endoskopiste pokušavali na svaki način da dovodimo, ali sve je to kratko trajalo, a ovo će biti trajno”, kaže dr. Adi Skrijelj, načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja u Novom Pazaru.

“Omogućili su nam da se operišemo u Novom Pazaru da ne putujemo 400 km do Beograda”, zahvalna je pacijentkinja Merima Marovac.

Pacijentkinja Elvira Kadrić dobro se osjeća poslije operacije: “Jučer me je operisao vrhunski tim u svom gradu, dobro sam.”

Strateški sporazum o saradnji ljekara, koji je ljetos potpisao Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, na inicijativu i uz veliku podršku ministra zdravlja Zlatibora Lončara, dio je plana o ravnomernom regionalnom razvoju Srbije.

“Značajno je skraćen postoperativni tok i pojednostavljen, i na taj način smo uštedeli novac i fondu Novi Pazar, odnosno ministarstvu zdravlja, a dobili smo na kvalitetu”, kaže mr. sci. dr. med. Dejan V. Pavlović, šef odjeljenja Urgentne ginekologije GAK “Narodni front”.