Amanet demantuje Zukorlićev SPP: Parcele za ukop muslimana u Beogradu već decenijama postoje

0
186

Savez muslimana Amanet Srbija, reagujući na saopštenje Stranke pravde i pomirenja (SPP) da su uz zalaganje njihovog predsjednika Muamera Zukorlića muslimani konačno dobilli posebne parcele na pojedinim beogradskim grobljima, podsjeća da parcele za ukop muslimana u Beogradu već decenijama postoje.

“Savez muslimana Amanet Srbija kao beogradska organizacija koju čine muslimani koji decenijama žive u glavnom gradu Republike Srbije, obaveštava javnost da posebne parcele na beogradskim grobljima za ukop lica islamske veroispovesti, odnosno muslimana, već decenijama postoje u Beogradu.

Islamska zajednica Srbije i nadležna uprava su pre mnogo godina sproveli taj projekat. Mi se nadamo da je ova vest samo posledica loše informisanosti predstavnika Stranke pravde i pomirenja, pa ih mi kao nepolitčka i nezavisna organizacija koja se bavi unapređenjem položaja muslimana u Beogradu, ali i u Republici Srbiji, pozivamo da zajedno obiđemo beogradska groblja i na licu mesta utvrdimo da posebne parcele za ukop muslimana već odavno postoje.

Svakako mi se radujemo svakoj vesti i aktivnostima kojim se status muslimana u Srbiji menja nabolje, ali u ovom slučaju smo dužni da stanemo u odbranu istine, odnosno notornih činjenica”, navodi se u saopštenju Amaneta.