Agencija provjerava imovinu poslanika, sudije i tužioca

0
260

Među 111 funkcionera čiju će imovinu i prihode Agencija za borbu protiv korupcije provjeravati tokom 2018. godine nalaze se i predsjednik Višeg suda u Novom Pazaru Izet Suljović, kao i Viši javni tužilac u ovom gradu Milena Mrvić, saznaje radio Sto plus.

Agencija kontrolu imovine i prihoda funkionera vrši tako što upoređuje podatke iz izvještaja o prijavljenoj imovini i prihodima sa realnim stanjem.

Posljednji izvještaj o imovini Milena Mrvić podnijela je 8. februara 2016. godine, a tada je prijavila da kao Viši tužilac mjesečno zarađuje 142.024 dinara, da je kupila dvosoban stan od 56 kvadrata, kao i da nema ušteđevinu ili automobil.

U registru Agencije za borbu protiv korupcije ne postoji izvještaj o imovini predsjednika Višeg suda Izeta Suljovića.

Tokom ove godine, Agencija je planirala da provjeri imovinu i prihode poslanika u Skupštini Srbije Muamera Zukorlića, Jahje Fehratovića, Muamera Bačevca i Nikole Jolovića, jer taj posao nije stigla da obavi tokom 2017. godine, kada je bio planiran.

Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja, Agenciji je prijavio da mjesečno zarađuje 119.965 dinara, da ima trosoban stan od 79 kvadrata koji je stekao kupovinom, da ne poseduje automobil i da nema ušteđevinu.

Njegov partijski kolega Fehratović je u izveštaju naveo samo da mesečno prihoduje 117.613 dinara, kao i da nije vlasnik niti jedne nekretnine, automobila, niti da ima ušteđevinu.

Član Sandžačke demokratske partije Muamer Bačevac je prijavio mjesečna primanja od 120.890 dinara, petosobnu kuću od 162 kvadrata koju je nasledio, kao i da ima ušteđevinu.

Predsednik gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Pazaru Nikola Jolović mjesečno zarađuje 96.164 dinara, ne posjeduje kuću ili stan i nema ušteđevinu.

Agenciji je prijavio vlasništvo nad automobilom “audi A6” proizvedenim 2009. godine, a koji je dobio na poklon.